Om nevrorefleksologi

Medika Nova, Norges ledende skole for utdanning av godkjente refleksologer i Norge, besluttet fra 31.01.2019 å benevne faget refleksologi som nevrorefleksologi.

Denne benevnelsen er en mer presis formulering av hva faget innebærer.

Nevrorefleksologi betyr læren om nervesystemets reflekser. Det er en behandlingsform som er utviklet i Norge siden 1990.

Faget bygger på sammenhengen mellom huden og nervesystemet. I embryoets utviklingsfase har disse to bestanddelene felles opphav.

Nevrorefleksologiens teori er at koblingen mellom hud og nervesystem fortsetter gjennom livet.

En nevrorefleksolog stimulerer punkter i huden som påvirker kroppens funksjoner og økosystem via nervesystemet. Med ulike teknikker jobber man systematisert på hele kroppen for å påvirke blant annet blod- og lymfesirkulasjon, muskulatur, skjelett og bindevev, organer, fordøyelse, hormoner og nerver.

En nevrorefleksolog tar ofte utgangspunkt i tre forskjellige grunnbehandlinger:

Psoas major

Psoas major er en muskel som sitter dypt i bekkenet og styrer kroppens holdning. Oppretting av denne er ofte helt nødvendig i behandling av bevegelsesapparatet deriblant ryggplager, skulderplager og kneplager.

Vagusnerven

Nervus vagus, hjernenerve 10, er involvert i det meste som skjer inne i kroppen. Den er derfor også involvert i en rekke plager som blant annet angst, mage-/tarmproblemer, hjertebank, stress og søvnproblemer.

Lymfesystemet

Lymfesystemet er kroppens avfallssystem og en stor del av immunforsvaret. Her er noen eksempler på plager du kan ha hvis lymfesystemet ikke fungerer slik det skal: hodepine, ofte forkjølet, treg mage og stiv nakke/skuldre/rygg.


Potensialet for hva som kan behandles er stort og målsettingen er å finne fram til årsak og behandle denne slik at man unngår ren symptombehandling.

Behandlingen går rent praktisk ut på å trykke på punkter fordelt på hele kroppen. I behandlingen benyttes punktstav eller hender.Se video fra God Morgen Norge

http://www.tv2.no/v/800402/